Beräkning av skatt för egenföretagare

Publicerat 2009-04-08

För några veckor sedan tänkte jag att jag skulle ta reda på hur man på ett ungefär beräknar sin skatt när man har ett eget företag, och sedan kanske göra ett script eller Excelblad man kan använda just för detta. Det kan vara skönt att göra en “snabbuträkning” av hur mycket skatt man ska betala löpande under året, särskilt om man är lite osäker på om den preliminärskatt man betalar varje månad (som enskild företagare) stämmer med det verkliga utfallet.

Nu gjorde jag en enkel googling och fann att Nutek Tillväxtverket Verksamt.se gjort tillhandahåller en jättefin “skattekalkylator” som är fri (och lätt) att använda. Så då slipper jag! Länken hittar du här nedanför.

Till Nuteks Tillväxtverkets Verksamt.se:s skattekalkylator »

Uppdatering: Nutek har upphört och hänvisar till Tillväxtverket. Skattekalkylatorn finns kvar men på en ny plats. (Tack “Off” för rapportering av den brutna länken.)

Uppdatering 2010-01-21: Tillväxtverket verkar ha övergått i Verksamt.se. Har uppdaterat länken.

comments powered by Disqus