Hundra armhävningar

Publicerat 2009-03-19

Min kompis David nämnde häromdagen att han börjat med något slags program för träna upp sig till att klara av 100 armhävningar på rad. Lät galet. Sedan såg jag sajten i fråga i bakgrunden på en skärmdump som Peter lagt upp och blev nyfiken.

Själva konceptet är mycket enkelt: genom att följa ett särskilt träningsprogram ska vem som helst (typ) kunna klara av att göra just 100 armhävningar i sträck efter sex veckor. Man börjar med ett inledande maxtest och får sedan ett rekommenderat “spår” beroende på resultatet. Jag gillar det - ett tydligt, mätbart mål inom en klar tidsram. Sajten som innehåller programmet är mycket enkel och helt okej överskådlig. Det finns även en funktion för att logga sina träningsomgångar så att man själv (och andra) kan se hur framstegen ser ut. Killarna som gjort sajten och tagit fram programmet har till och med skrivit en bok om det; kanske lite väl optimistiskt kanske, jag ser inte riktigt vilket värde som adderas genom bokformen, men kul idé.

Självklart har jag fastnat i det. Gjorde det inledande testet och fick sedan börja med tredje veckans program. Följ den rafflande utvecklingen på push ups logger! Eller varför inte utmana dig själv?

comments powered by Disqus